Week 5
Door: Sofie
Blijf op de hoogte en volg Sofie
05 November 2012 | Portugal, Olhão
Meer en meer begin ik nu ook de andere kant van Portugal te zien. En daarmee bedoel ik dat ik nu niet enkel alleen een roze bril opzet, maar dat ik ook de mindere kanten begin te zien. Ik heb vooral moeite met het gebrek aan structuur, stiptheid,… Ze hadden mij bijvoorbeeld gevraagd om enkele kinderen aan te spreken voor Engelse lessen. Dus ik had er 3 uitgekozen en er zat 1 elfjarig meisje tussen. Zij was heel gemotiveerd en geïnteresseerd in mij. Dus ik begon op een speelse manier wat Engelse woordjes aan te leren. Maar opeens komt iemand mij zeggen dat het meisje amper kan lezen en schrijven in het Portugees. Dusja nu is het wel moeilijk om tegen dat meisje te moeten zeggen dat ze niet meer mee mag doen met de andere kinderen. Het was dus beter geweest als ze mij dergelijke belangrijke informatie op voorhand hadden gegeven. Het werk is soms ook moeilijk omdat ik de achtergrond niet weet van de kinderen. En als vrijwilligers hebben wij natuurlijk niet altijd inzagerecht in dossiers. Er zijn bijvoorbeeld ook kinderen die thuis geen elektriciteit hebben,… Dus ik hoop dat ik snel wat meer informatie over hen krijg om beter met hen te kunnen werken.
Ook zijn de mensen vrij lui. Okééé ik kan ook lui zijn in België, maar hier zijn ze soms echt TE lui:D.
Maar ondanks dat ben ik tot nu toe nog altijd grote liefhebber van Portugezen en het is voor mij erg verrijkend om contact te hebben met de lokale bevolking hier.
Week 5 heeft natuuuuurlijk in het teken gestaan van Joris. We hebben, ondanks dat ik moest werken, toch veel tijd samen doorgebracht. We zijn een dagje naar Albufeira en Olhos D’agua geweest, we zijn een paar keer lekker gaan uiteten en Joris heeft heerlijk gekookt voor Ginvile en mij. Ook heeft hij een beetje kunnen proeven van de traditionele Portugese keuken (bonen met varkensvlees). Maar dat stond hem absoluut niet aan, en mij ook niet haha!
En we hebben samen met mijn collega’s Halloween gevierd. Ik heb even een dipje gehad toen ik Joris zaterdag moest achterlaten op de luchthaven, maar dat hoort erbij:). Ik ben die avond gaan shoppen en opstap geweest in Faro om mijn gedachten wat te verzetten. En nogmaals, Faro is echt de moeite om opstap te gaan en wij hebben het geluk dat iemand die verbonden is aan onze organisatie de eigenaar is van een dancing, dus altijd gratis inkom voor ons. Hier sluiten de meeste danscafés wel om 4u, maar gelukkig is er nog 1 grote die open blijft tot 8u zoiets.
Vanaf vandaag hebben we ook weer 2 nieuwe couchsurfers uit Lithouwen. We hebben hen deze middag ontmoet en de eerste indruk was goed. Ze spreken vlot Engels en mijn flatgenoot is Lithouws, dus met communiceren zullen we niet veel problemen ondervinden. Voor de rest wordt het deze week een rustige week denk ik, want Ginvile en ik zijn alle 2 vies verkouden. In het weekend ga ik wel in Olhos D’agua slapen en genieten van de mooie uitzichten daar.
x
11 November 2012 - 21:27
Mart Mooren:
Ha Sofie
ik heb je reisverslagen eens gelezen vandaag.
Volgens mij heb je je plekje wel gevonden in Portugal.
Een hele uitdaging voor je , maar je wordt er echt heel rijk van.
Sommige collega's vragen naar je en hoe het met je gaat.
Je hebt toch een speciale indruk achtergelaten bij Trajekt.
Ik wens je veel wijsheid en inspiratie in Portugal.
Enjoy your stay and take your changes
Mart