Week 4 - Reisverslag uit Olhão, Portugal van Sofie Vincken - WaarBenJij.nu Week 4 - Reisverslag uit Olhão, Portugal van Sofie Vincken - WaarBenJij.nu

Week 4

Door: Sofie

Blijf op de hoogte en volg Sofie

29 Oktober 2012 | Portugal, Olhão

Hellooooo everybody,

Eerst en vooral, allemaal heel erg bedankt voor jullie leuke reacties bij mijn blogberichtjes;). Het doet mij plezier dat jullie mij volgen...
Hmm, de tijd gaat snel voorbij. Ik kan niet geloven dat ik al 1 maandje in Portugal woon.

Alles begint nu ook vlotter te lopen en ik begin mijn ritme te vinden: het wordt drukker op het werk, we krijgen Portugese les,... Vanaf deze week zal ik ook beginnen met Engelse les te geven aan de kindjes. Ze zijn erg gemotiveerd, dus ik kijk er wel naar uit. En natuurlijk kan ik ook wat Portugees van hen leren.
Voor de rest betrekken ze ons in vele projecten waar we een handje kunnen helpen en deze week krijgen we uitleg over een project dat Ginvile en ik zelf mogen organiseren. Het zal een internationaal project worden waarbij we mensen uit verschillende landen zullen ontvangen. Het is een beetje vergelijkbaar met de jeugduitwisseling waar ik de eerste week naartoe ben gegaan. Alleen zullen wij het nu zelf moeten organiseren:D. Dat belooft dus veel werk, zeker omdat we beiden nog geen ervaring hebben in het organiseren van internationale projecten.
Ik heb hier ook elke donderdagmorgen informaticales. En ik snap eigenlijk niet waarom, want ik zal dat nooit moeten gebruiken. Ik dacht in XIOS de laatste keer naar die onzin geluisterd te hebben, maar helaas!
De voorbije week is eigenlijk vrij druk geweest met toch wel lange(re) werkdagen dan de eerste weken. S'morgens is het altijd rustig en werken we van 10 of 11 tot 1 en dan om 3 beginnen we terug omdat de kinderen dan van school beginnen terug te komen. De werkdag eindigt tussen 7 en 8 en daarna gaan we meestal naar huis om te eten OF we gaan eerst nog fitnessen.
De werksfeer vind ik hier wel top. Het is altijd een drukke bedoening hier, iedereen loopt in en uit EN er staat altijd muziek op. Ik verkies te werken met de muziek lekker hard, dus dat staat mij aan:)

In mijn vrije tijd ben ik vorige week 1 keer naar het strand geweest, want de rest van de dagen was er een ( niet zo aangename) stevige wind en het heeft helaas ook vrij veel geregend.
Ik ben ook naar Tavira geweest, een rustig gezellig stadje 20 km hier vandaan. Na een paar uurtjes relaxen zijn we dan doorgereden naar de bergen waar we genoten hebben van een mooie zonsondergang.
2 Avonden ook naar onze plaatselijke bar geweest. Hier in Olhao is er eigenlijk niet echt iets om omstap te gaan, maar die bar is enorm gezellig. We spelen er vaak Jenga. Hier is dat nog altijd IN:D En ik weet niet hoe het komt, maar ik ben vaak de enige die de hele avond nooit verliest. Gelukkig, want de verliezer moet telkens shotjes absint drinken...
Ik ben ook een middag naar de universiteit in Faro geweest voor een lezing over een project in Algarve m.b.t. jeugdparticipatie. Waarschijnlijk was dat heel interessant, maar mijn Portugees is nog altijd niet goed genoeg om de grote lijnen te kunnen begrijpen. Dus na 4u te luisteren, had ik het wel gehad!
En deze week ook wat tijd doorgebracht met onze couchsurfers ( voor degenen die niet weten wat dat is: Couchsurfen is een 'sofa' aanbieden voor mensen die op reis zijn en graag bij de bevolking overnachten i.p.v. in een hotel). De Noorse was een heel aangename persoon in de omgang en eigenlijk geen last van gehad. Ze heeft ons ook enkele mooie kadootjes achtergelaten, echt lief. De Ierse dat was iets anders: vieze voeten, niet douchen, voeten op de keukentafel leggen,... Gelukkig is zij maar 1 nachtje gebleven, want ik had het echt gehad. Daarna hebben we ons appartement grondig gepoetst:D. Maar toch, ik vind couchsurfing echt wel een goed initiatief. Het is gewoon heel interessant om af en toe buitenlanders over de vloer te krijgen en met elkaar verhalen uit te wisselen over onze landen, ervaringen,...

Ook heb ik de hele week ongeduldig gewacht op de komst van mijn lieve vriendje.. Zaterdag ben ik dan de hele dag in Faro geweest en s'avonds heb ik hem dan eindelijk in mijn armen kunnen nemen:).
Helaas moet ik wel 2 belangrijke gebeurtenissen missen in Belgïe: Allereerst de verjaardag van Mieke. Dus ook nog via deze weg: EEN HELE GELUKKIGE VERJAARDAG MIEPSEL!!!
En morgen vertrekt Tilke voor een half jaar naar Senegal. Dus ook via deze weg: HEEL VEEL SUCCES EN EEN OVEGETELIJKE ERVARING, IK BEN TROTS OP JE!

Até já!

Beijos

• 29 Oktober 2012 - 18:09

Tilke:

Vinckie!
    Zo lief! hihi kreeg traantjes :(
    Ben super blij voor je dat het zo goed gaat en ben ook trots op jou!
    Hoop dat ik in Senegal tijd en internet ga hebben om je blogje bij te houden!!!

Tot snel op skype!!! <3

• 30 Oktober 2012 - 11:25

Kekkyyyy:

Pinkyyyy

Ik wil ook komen couchsurfen bij jou! :D dan leg ik lekker ook mijn voetjes op je tafel tijdens het eten!
    EN hihi Tillie kreeg traantjes! Ooh (k)
    Neenee, ben blij dat alles goed gaat en bij Tillie gaat dat ook zo zijn.

Tot snel beide! XX Kekky

• 30 Oktober 2012 - 21:10

Sofie:

Hey schatje,

Eindelijk weer een leuk blogberichtje van onze agapornish in Portugal :) hihi. Het lijkt me echt een super leerrijke, leuke en onvergetelijke tijd die je daar beleeft. Onze skypemoment vorige vrijdag vond ik natuurlijk ook zeer leuk =p!!!!!! We missen jou wel enorm hoor en nu hebben we giste ook afscheid moeten nemen van tillemans ... Maar ik ben blij jullie droom uitkomt :).

Nog veel plezier en geniet van deze week met je loverboy.

Love you!!!!!!

• 02 November 2012 - 18:20

Tante Kristel En Nonke Eddy:

Hey lieve meid,

Alles gaat je daar goed af lees ik. Hopelijk blijft dat de rest van de tijd ook zo. Dan vliegt die tijd ook alleen harder voort.
    Mama en Papa zullen ondertussen ook wel zijn aangekomen. Doe ze maar heel veel groetjes.
    We zijn net zelf terug van een weekje vakantie. Hebben in de sneeuw gezeten dus dat is in vergelijking met je regen ook iets anders.
    Anne vraagt net wanneer zij bij jou kan komen couchsurfen. Lijkt haar ook wel eens leuk. Ik beloof je dat ze netjes haar rommel opruimt en dat ze niet met haar voeten op de tafel ligt.
    Pieter zullen we maar niets vertellen over die zever (informaticalessen) zeker. Ik denk dat hij dan uit zijn vel springt.
    Nog heel veel lieve groetjes en heel dikke kussen van ons allemaal.
    Tante Kristel, Nonke Eddy, Pieter en Anne

• 04 November 2012 - 15:16

Moeke Van Pieter En Anne :

Hallo sofie
    ik lees jou bericht ook Dat is wel heel hele ervaring zo'n jaar weg van huis
    Maar je wordt er wel erg zelfstandig van en ge doet veel kennis op met zoveel verschillende mensen
    bij elkaar Werkt goed maar amuzeert je ook (Dat doet ge wel hé )
    Groetjes Moeke

• 29 Oktober 2023 - 16:42